fbpx class="page-template-default page page-id-6040 page-child parent-pageid-6001 wpb-js-composer js-comp-ver-6.11.0 vc_responsive" itemscope="itemscope" itemtype="https://schema.org/WebPage" data-adminbar="">

Nativni – prirodni ciklus

Tokom nativnog IVF ciklusa ne koriste se nikakvi hormonalni lekovi za stimulaciju jajnika. Koristi se isključivo prirodna ovulacija, koja je precizno određena ispitivanjem nivoa hormona iz krvi pacijentkinje i pomoću ultrazvučnog pregleda. Cilj lečenja je dobiti jednu zrelu jajnu ćeliju, koja će zatim da se oplodi ICSI metodom. Ova metoda je pogodna za žene koje imaju redovnu ovulaciju.

Soft ciklus

Kod soft ciklusa ili minimalne stimulacije jajnika, koriste se veoma niske doze stimulacionih preparata. Cilj lečenja je dobiti od 2 – 5 oocita.

Stimulacija i IVF ciklus

Pomoću lekova kod pacijentkinje stimulišemo ovulaciju, kako bi u jajnicima došlo do proizvodnje više folikula, u kojima rastu oociti. Postoje nekoliko osnovnih procedura, tj. protokola stimulacije ovulacije kod asistirane reprodukcije, kod kojih se za svaku pacijentkinju protokol i hormonalni preparati za stimulaciju ovulacije biraju individualno. Doze lekova se, takođe, individualno prilagođavaju tokom tretmana stimulacije na osnovu ispitivanja nivoa hormona iz krvi u kombinaciji sa ultrazvučnim pregledom. Za stimulaciju aktivnosti jajnika koristimo isključivo sertifikovane preparate sa harmoničnim efektom na organizam i sa najnižim rizikom od neželjenih efekata.

POTREBUJETE PORADIŤ?

Napíšte nám správu alebo zavolajte na +421 903 992 626.