fbpx class="page-template-default page page-id-6022 page-child parent-pageid-6001 wpb-js-composer js-comp-ver-6.11.0 vc_responsive" itemscope="itemscope" itemtype="https://schema.org/WebPage" data-adminbar="">

AZH – asistirani zonski hatching

Mikromanipulaciona tehnika, kod koje se na malom mestu poremeti omotač (zona pellucida) embriona. Za implantaciju embriona u sluznici materice, neophodan je izlazak embriona iz zona pellucida kojom je zaštićen tokom perioda uzgoja. U nekim slučajevima, implantacija embriona može biti neuspešna zbog tvrdog omotača (zona pellucida). Upotrebom laserskog zraka dolazi do blagog poremećaja omotača i samim tim se otvara put za izlazak embriona. Kod AZH, embrion se ne može oštetiti.

EmbryoGlue®

EmbryoGlue® je medijum za prenos embriona u matericu, koji sadrži, pored svih važnih nutrijenata potrebnih za optimalni razvoj embriona, supstancu – hijaluronan u većoj koncentraciji. Hijaluronan se prirodno javlja u većoj koncentraciji u folikularnoj tečnosti, kao i u tečnosti u jajovodima i materice, gde stvara okruženje povećane viskoznosti. Nezavisno istraživanje je pokazalo da postoji veća šansa trudnoće, ukoliko se kod prenosa embriona u matericu koristi kultivacioni medijum EmbryoGlue® u poređenju sa medijumom bez hijaluronana ili sa malom koncentracijom hijaluronana. EmbryoGlue® se koristi za prenos embriona svih razvojnih faza od dvodnevnih embriona do blastocista, bez obzira na to, da li se prenose sveži ili odmrznuti embrioni.

POTREBUJETE PORADIŤ?

Napíšte nám správu alebo zavolajte na +421 903 992 626.