fbpx

ZAŠTO POSTATI DONATORKA

Tema neplodnosti sve je češća u našem društvu. Svakog dana čitamo ili čujemo o problemima parova koji ne mogu da imaju dete. Sve je više žena, koje nisu u stanju da zatrudne od sopstvenih jajnih ćelija, bilo zbog ih lošeg kvaliteta, genetske dispozicije ili kao posledice prethodnog onkološkog lečenja.

Njihova jedina nada kako stvoriti potpunu porodicu predstavlja mogućnost korišćenja reproduktivne medicine preko anonimno doniranih jajnih ćelija. I VI možete da pomognete. Donirajte život.

Omogućili bi ste im da dožive taj prelep osećaj materinstva i da ispune san o sopstvenom detetu. I Vi možete da budete pogodna donatorka! Ukoliko imate između 18 i 33 godina, završeno srednjoškolsko obrazovanje i želite da znate više o ovome, kontaktirajte nas na besplatnoj infoliniji +421 903 992 626 ili na info@darujteživot.sk ili popunite naš donatorski online formular. Kontaktiraćemo Vas.

Donacija jajnih ćelija je strogo anonimna, kako za donatore tako i za primaoce, naša klinika donatorki u potpunosti nadoknađuje troškove vezane za donaciju (putni troškovi, smeštaj, obrok, dodatni troškovi, vreme provedeno na klinici, neugodnost) već do 800 €.

USLOVI ZA UVRŠTANJE U DATABAZU:

 • starost od 18 – 33 godina
 • završeno min. srednjoškolsko obrazovanje
 • dobro zdravstveno stanje
 • bez genetski uzrokovanih i psihijatrijskih oboljenja u porodici

KAKO POSTATI DONATORKA JAJNIH ĆELIJA:

 1. Popunite donatorski online formular ili nas kontaktirajte mailom info@darujtezivot.sk, ili na našoj infoliniji  +421 903 992 626, gde ćete da ugovorite termin Vaše prve posete.
 2. U slučaju online formulara, kontaktiraće Vas IVF koordinator klinike, objasniće Vam dalju proceduru i ugovorićete termin Vaše prve posete.
 3. U dogovorenom terminu imaćete konsultaciju sa ginekologom i genetikom. Biće Vam izvađena krv za hormonske, genetske analize, kao i polno prenosive bolesti.
 4. Zatim će Vam biti isplaniran stimulativni ciklus, ginekolog će Vam pripremiti protokol i objasniti ceo proces. Istovremeno će Vas naučiti da primenjujete preparate za stimulaciju.
 5. Preparate za stimulaciju primenjivaćete 10 dana. Tokom stimulacije biće Vam urađen ultrazvučni pregled, na osnovu kojeg će ginekolog odrediti tačno vreme i dan aspiracije (vađenja) jajnih ćelija.
 6. Aspiracija jajnih ćelija se izvodi u kratkotrajnoj potpunoj anesteziji. Za 2 sata nakon aspiracije jajnih ćelija, možete da idete kući.

ŠTA VI DOBIJATE:

 • informacije o Vašem zdravstvenom stanju
 • činjenice o sopstvenoj plodnosti
 • rezultate testova na polno prenosive bolesti
 • rezultate genetskih testova
 • iznad svega, dajete nadu paru koji ne može imati dete

Donatorki nadoknađujemo troškove vezane za donaciju. Ceo proces je maksimalno anoniman, lični troškovi se nadoknađuju do 1000 €.

Donirajte život i pomognite da pronađu sreću i oni, koji čeznu za njom.

ZAŠTO POSTATI DONOR

U Slovačkoj Republici čak 15 – 20 % parova se bori sa problemom sterilnosti. Kod 30 % parova, uzrok neplodnosti je na strani muškarca. Za neke od njih, postoji samo jedna opcija kako postati roditelj – oplodnja jajnih ćelija supruge/partnerke sa donorskim spermatozoidima.
Donatorski spermatozoidi se koriste u okviru svih standardnih metoda asistirane reprodukcije, kada nije moguće upotrebiti spermatozoide partnera. Donacija spermatozoida je obostrano anonimna – kako za donatore, tako i za primaoce.

USLOVI ZA UVRŠTANJE U DATABAZU:

 • starost od 18 – 35 godina
 • minimalno srednjoškolsko obrazovanje
 • dobro zdravstveno stanje
 • negativni testovi na prisustvo polno prenosivih bolesti – AIDS (HIV), hepatitis B i C, sifilis, HTLV, hlamidija
 • bez genetski uzrokovanih oboljenja
 • normalan kariotip (ispitivanje hromozoma)
 • normálny karyotyp (vyšetrenie chromozómov)

KAKO POSTATI DONOR SPERMATOZOIDA

 1. Popunite donatorski online formular ili nas kontaktirajte mailom info@darujtezivot.sk, ili na našoj info liniji +421 903 992 626, gde ćete da ugovorite termin Vaše prve posete.
 2. U slučaju online formulara, u roku od 24 h nakon njegovog slanja, kontaktiraće Vas embriolog ili IVF koordinator klinike.
 3. U dogovorenom terminu imaćete prvu konsultaciju, u sobi za prikupljanje daćete uzorak ejakulata, kako bi se izvršila analiza spermatozoida.
 4. Ukoliko rezultati zadovoljavaju potrebne kriterijume, biće Vam izvađena krv na prisustvo polno prenosivih bolesti i genetske analize.
 5. Ukoliko će rezultati svih testova biti negativni, bićete uvršteni u donatorski program.
 6. U naredne 2 – 3 nedelje daćete po nekoliko uzoraka ejakulata.
 7. Nakon poslednjeg datog uzorka, svi uzorci će biti stavljeni u karantin na 180 dana. Tokom ovog perioda, uzorci se ne smeju upotrebiti. Posle 180 dana, embriolog klinike će Vas zamoliti da dođete na kliniku, gde će Vam ponovo biti izvađena krv za kontrolnu analizu prisustva polno prenosivih bolesti. Ukoliko testovi ponovo budu negativni, spermatozoidi biće pušteni iz karantina i koristiće se za lečenje naših pacijenata.

Pogodan donator daje uzorak ejakulata od 5 – 10 puta, naša klinika donatoru u potpunosti nadoknađuje troškove donacije (putni troškovi, smeštaj, obrok, dodatni troškovi, vreme provedeno na klinici, neugodnost) do maksimalnih 600 €.

Hvala Vam i radujemo se Vašoj poseti.

[contact-form-7 id=“6392″]
POTREBUJETE PORADIŤ?

Napíšte nám správu alebo zavolajte na +421 903 992 626.